Добро дошли у етно кафану и коначиште "Комита" на Копаонику. Од 11. септембра важе нове цене за зимску сезону 2019/20.

Желимо Вам добродошлицу на Копаоник!
Ваша етно кућа и коначиште "Комита".

Планинска кућа "Комита" налази се на Копаонику, тачније идући путем од Ски центра према Рашки, у Викенд насељу које је удаљено 3км од Ски центра. Наш објакет налази се на уласку у Викенд насеље на главном путу са десне стране. Ова планинска кућа постоји од 2005. године  и бави се издавањем смештаја и угоститељским услугама.
Укупан капацитет смештаја је 40 лежајева, а кафана са 3 мале сале по 20 места за седење.

Кафана је у етно стилу са типичном планинском кухињом. Код нас можете јести и сва јела
по рецептима бака. На менију кафане су: врућа лепиња са кајмаком, проја, домаћа пита, чварци, пршута, домаћи ајвар, пихтије, домаћа туршија и домаћи кисели купус, разне вресте чорби... Од готових јела: кисели купус из земљаног лонца, гулаш, мућкалица, гравче на тавче, сарме и остала јела домаће кухиње. Роштиљ и Копаоничка пастрмка је је на ћумуру спремана. Нудимо такође разне врсте посластица и чувену питу од боровница и све то у једном топлом амбијенту са великим камином.

 

 


KOПАОНИК
Заштићени национални парк, познат и као “Сунчана планина”, Копаоник је најпознатије скијалиште у региону и станиште бројних ретких врста. Копаоник, удаљен 230 километара од Београда, највећи је планински масив у Србији који се пружа од северозапада ка југоистоку дужином од око 75 километара, а у средњем делу достиже ширину и до 40 километара. Један његов део је заштићена зона “Национални парк Копаоник”, који по броју ендемичних врста представља један од најзначајнијих центара биодиверзитета ендемичне флоре Србије, а поседује и највећи ски центар у земљи.


 

Ethno retaurant and rooms "Komita", Kopaonik.
Vikend naselje.
www.kopaonik-komita.com | +381 63 505 780